PORTRE ÇİZME


Karakalem Portre Çizim Teknikleri


Bu bölümde karakalem portre çizerken nelere dikkat edilmeli,karakalem portre çizimlerinde kullanılan genel teknikler ve örnek çizimleri göreceğiz.
  karakalemresim.net   sitesindeki tüm makaleler izinsiz  kopyalanamaz ,yayınlanamaz,Aynı bilgilerin başka sitelerde görünmesi halinde yasal işlem yapılacaktır.



Karakalem Portrede Oranlar

Karakalem portrelerde çizilen insan başları ,değişiklikler gösterebilir,örneğin yetişkin kafa büyüklüğüyle ,çocuk kafa büyüklükleri farklıdır.Ama genel olarak kabul görmüş oranlar vardır örneğin,Ön profilden kafa yan kısımların ,kafa yüksekliğe oranı 2/3 tür,aynı şekilde yan profilde de oran 7/8 dir,Aşağıdaki örnek çizimlerde daha da iyi anlıcaksınız.


Birde baş kısmını hem ön profilden hem de yan profilden 4 eşit parçaya bölelim ,Bakalım nasıl sonuçlar çıkıyor.


Yukarıdaki örnek çizimlerde de çok net bir şekilde görüldüğü gibi,saçların içteki sınır çizgisi ilk çeyrekte kalmakta,orta çizgi orbita yani gözlerin üst sınırından geçmekte,üçüncü çizgi dudak ve burun ortasından geçmektedir . Son çizgi ise çene alt sınırından geçmektedir.Eğer üçüncü ve dördüncü çizginin ortasından bir çizgi çizersek dudak alt sınırından geçmektedir.


Yorumlar